"Ő volt a családunk pillére" - A hotelben félig nyers csirkehúst fogyasztott, így a nyaralásunk szörnyű tragédiába torkollott.

A család az ősz beköszöntével a négycsillagos Occidental Jandia Playa szállodába látogatott Fuerteventurára. Az utazás második hetében, október 9-én, Leslie hirtelen súlyos betegség áldozatává vált. Kimerítő hasmenés és kiszáradás gyötörte, állapota pedig gyors ütemben romlott, végül mesterséges kómába kellett helyezni. November 4-én, alig néhány órával azután, hogy levették a gépekről, elhunyt. A halottkém megállapítása szerint halála mögött többszervi elégtelenség és szepszis állt, amit szalmonella-fertőzés idézett elő.
Felesége, Julie Green, 38 évnyi házasság után, könnyekkel a szemében idézte fel közös életük pillanatait a The Mirror hasábjain.
Julie súlyos betegséggel küzdött, hiszen a 60. születésnapját a kórház falai között kellett megélnie, mindez egy Salmonella-fertőzés következményeként. Elmondása szerint az étkezéseket kizárólag a hotel büféjéből választották, ahol tapasztalataik szerint gyakran elmaradt a minőség. Akadt, hogy langyos carbonara szósz került a tányérjukra, míg máskor nem eléggé átsült csirkehúsot szolgáltak fel. Julie azt is megemlítette, hogy néha friss ételt kevertek a már állott fogásokhoz, és aggályosnak találta, hogy a személyzet nem mindig tartotta be a kézhigiéniai szabályokat.
A Barceló Hotel Group, a szálloda üzemeltetője, augusztus 13-án adott ki egy nyilatkozatot, amelyben kifejezte mély együttérzését az érintettek iránt. Emellett hangsúlyozták, hogy az elmúlt egy évben nem tapasztaltak Salmonella jelenlétet a létesítmény területén. A cég kiemelte, hogy szigorú élelmiszer-biztonsági eljárásokat követnek, és folyamatosan végeznek belső, valamint független külső ellenőrzéseket a biztonság garantálása érdekében.
A Jet2 által szervezett utazás során bekövetkezett tragikus esemény sokkolta az utazóközönséget. A légitársaság, a helyzet jogi vonatkozásaira való tekintettel, nem tudott részletekbe bocsátkozni, de kifejezte mély együttérzését a család iránt.