Az egész világ megdöbbent, amikor felfedték a wimbledoni teniszbajnok különleges tésztaételét, ami azóta is lázban tartja a rajongókat.


A 2025-ös wimbledoni teniszbajnokság női győztese, Iga Swiatek egy meglehetősen furcsa tésztaételért van odáig teljesen. Az emberek többsége viszont nem érti, mit eszik rajta.

Mesteri szervák és hibátlan fonákok ide, a lengyel teniszezőnő, Iga Swiatek nem csupán a wimbledoni teniszbajnokság fölényes győzelmével írta be magát a sportág történetébe. Az elődöntő után adott interjújában felfedte, hogy van egy különleges, szinte bizarr kedvence, amely sok teniszkedvelő szívét megdobogtatta. A teniszrajongók világszerte meglepődtek Wimbledon 2025-ös bajnokának egyedi ízlésén, amely újabb dimenziót ad a sportág varázsának.

A lengyel származású sportoló egy meglehetősen furcsa kombóra esküszik: tészta, eper és egy kis joghurt. A közönség azóta is értetlenkedve tekint az édes tésztára, különösen az olaszok hördültek fel a hallatán. (Bele se merünk gondolni, mit szólnának a mi édes, porcukros-szalonnás túrós tésztánkhoz... 😄)

Pedig az epres tészta valójában egy közismert és nagyon szeretett fogás Lengyelországban, ami makaron z truskawkami névre hallgat. Talán nem meglepő, hogy elsősorban a gyerekek rajonganak a rózsaszín finomságért. Többféle formában is készítik, van, ahol pierogiba töltik az epres ragut, de a legegyszerűbb formája, amikor nyakon öntik vele a frissen főtt tésztát.

Bár itthon nem számít hagyományos ételnek az epres tészta, mi mégis kísérleteztünk néhány különleges epres fogással. Készítettünk már például ínycsiklandó epres-bazsalikomos pizzát, valamint friss epres brokkolisalátával tálalt pulykacombot is. Mindezek az ételek izgalmas ízkombinációkkal gazdagítják a konyhánkat!

Érdekes egybeesés, hogy éppen Wimbledon híres füves pályáján derült fény egy különös tésztakedvencre. A brit tenisztorna legendás helyszínén az eper igazi ínycsiklandó csemegének számít. Már a 19. század óta élvezik a szurkolók a friss epret a teniszmeccsek alatt, és mára a házi tejszínhabbal tálalt gyümölcs szerves részévé vált a wimbledoni bajnokságnak.

Hogyan kedvelitek az epret jobban: tejszínhabbal vagy tésztával? Osszátok meg velünk a véleményeteket kommentben!

Related posts